SFŽP ČR

Státní fond Životního prostředí ČR
  • Léto je v plném proudu. Lidé si užívají slunečného počasí, ale na Ježníku se pracuje. Na jednom z nejkrásnějších míst Krnova, Ježníku, se zvelebuje zázemí Lesní školky Vlčí Doupě.

    Díky grantu z Fondu Životního Prostředí se okolí Vlčího Doupěte mění v příjemné místo umožňující relaxaci, posezení a to vše s nezaměnitelnou atmosférou zdejší přírody. K nejdůležitějším změnám patří přemístění maringotek, jež jsou umístěny na pevném podkladu, vybudování pergoly, která dětem poskytne ochranu před prudkým sluncem, ale také před deštěm. Dále se budují nová suchá wc, uzpůsobená zdejším podmínkám a posezení.

    A co na probíhající změny říkají děti z Lesní školky Vlčí Doupě, které se od září zase těší do školky? „Školka je lepší teď, už se těším, jak to bude celé vypadat.“ Děti se taktéž zapojují do různých činností, dle svých možností.

    Celý tým Vlčího Doupěte se zatajeným dechem očekává dokončení celé přestavby, aby mohl s novým elánem, v novém, vylepšeném zázemí uvítat děti i jejich rodiče.